Måndag

Måndag igen, Wilda sover, jag passar på att sitta här en stund. Har fixat lite med disk och plackat undan lite så dagens sysslor är gjorda ;)
Har varit ett sjukt veckoslut hemma hos oss. Natten till fredag fick jag lov att spy....usch....dock bara två gånger. Mådde kass ändå ända till igår. Ont i magen som f-n, lite feber och allmänt hängig. I lördags var det Jannes tur. Spy han med men bara en gång men efteråt så kände han sig likadan. Är väl igentligen inte frisk idag heller men är ändå iväg och jobbar. Det finns inte alltid tid till att vara sjuk i hans liv.

Trots sjukdomar och dåligt väder så har jag lyckats med yttligare -1,5 kg. Jag är nöjd!

Hade tänkt mig en bild här men det går inte att ladda upp den...? Konstigt... jaja, kanske nästa gång!

Vi ses!

Bla bla bla...har inget bättre för mig...bla bla bla

Tisdag idag och babysim igen! Dom senaste två gångerna har vi missat pga förkylning så det ska bli kul att komma iväg igen. Wilda tycker det är så roligt. Kul nu också när hon kommit ifatt lite på dom andra barnen. Dom är ett par månader äldre och i början märktes det väl men nu är hon också igång och plaskar och skvätter!


Hur går det nu då med min nya hobby? Träning! Jodå, det går bra. Mitt mål är att i veckan snitta minst 1 timme/dag med motion. Förra veckan lyckades jag få ihop 7,45 tim av promenader och springturer så då gick det ihop sig. Tråkigt nu bara att det kom snö igen!!!! Det har kommit ett par cm, precis så att det inte blir plogat = ganska svårframkomligt med barnvagn. Jag hoppas att detta inte kommer att hindra alltför mycket med jag är rädd att jag får kämpa lite hårdare den här veckan för att nå upp till mitt snitt. Vågen visar i alla fall yttligare -0,5 kg så jag får väl vara nöjd.


Funderat lite på vad som skall ätas idag. Tycker det är tråkigt att komma på vad man ska äta. Vet jag bara det så har jag inga problem med att stå framför spisen. Med det finns en bra sida på nätet http://www.matklubben.se/ . Den sidan har fått hjälpt mig idag så idag blir det potatis, kokt fisk och äggsås.


Auf wiedersehn!


Striberg, viktminskning och kärlek

Kvällen har tillbringats i Striberg. Det bjöds på god mat och Robinson! Är nog något att försöka följa. Känns dock som om det har gått lite för långt. Det blir liksom värre för varje säsong. Tydligen skulle det ta tre veckor innan dom skulle få något att äta! Men men, vad ska man annars tillbringa lördag kvällarna med?


Snart har ännu en vecka gått på min väg mot färre kilon. Vägning måndag morgon så återkommer jag då men resultat. Känns faktiskt skitbra. Vårruset har just nu blivit som ett delmål. Häromdan sprang jag ca 4 kilometer. Klarade nästan hela vägen utan paus så 5 kilometer den 14:e maj ska väl inte vara en omöjlighet?


Min beundran för min dotter växer för varje dag. Hon lär sig så mycket saker på så kort tid. Jag förstår att hon sover och äter en hel del med den energiförbränningen! Jag läste en artikel en gång som var skrivet om en mamma och hon skrev att man kan inte veta vad kärlek är förrän man blivit förälder. Detta gäller väl kanske inte alla men det gäller mig. Inget personligt Janne, du är ju halva mig men det vet du ju!



Natti natti


Fin middag!

Det blev fin middag idag för familjen Pettersson/Gräsberg. Fyrhjuling+Haraberget+korvgrillning=fin middag!
 
Utsikten (det var ljust)     Jag och korven      Wilda njöt, hon också
  
Wilda slaggade in och då fick lådan på fyrhjulingen agera säng!

Vi hade en toppen eftermiddag idag och jag vet iallafall en som är avundsjuk....eller jag kanske har fel, Bess?


Måndag

Ny vecka, nya möjligheter!
Wilda har precis somnat en stund och jag tänker lata mig här ett tag men sen står tvätten på tur.
Förra veckan började jag min utmaning. Min väg mot matchvikten är låååång. Men första veckan resulterade faktiskt med -1kg. Jag bugar min inför alla applåder.  Dock vart det mindre motion än vad jag hade tänkt mig pga av att Wilda är förskyld så det var svårt att ta sig iväg på dagarna. Slutet på veckan vart jag också lite förskyld så då vart det ännu lite svårare. Men det vart iallfall två timmar extra motion av blandad form. Jag är nöjd med ett kilo och motivationen finns fortfarande kvar!


Såhär arg kan man bli om man inte får leka med kameran
Första gången vi lyckas ta ett kort när hon gråter!

Nehe, tvätten var det!

Bubblan spricker lite försiktigt

Idag har jag vart iväg en sväng till i Born. Min lilla bubbla som jag levt i nu i 9 månader börjar sakta men säkert spricka, glimtar av en del av mitt kommande liv visar sig. Jag trivs som fisken i vattnet att vara hemma och bara mysa med min stumpa men det är ju inget jag tänkt och gjort resten av mitt liv. I vår kommer jag börja universitet igen, dock bara en liten kurs på ca 5 veckor, sen tänker jag spendera sommaren hemma med Wilda sen drar universitetet igång på riktigt. Hoppas på att kunna ta ut en examen till jul men vi får se. Efter det är det väl dags för ett jobb också. Hoppas självklart att jag kommer få ett så nära inpå utbildningen som möjligt men jag kommer ju inte heller gråta floder om det blir lite tid hemma igen med Wilda! Just nu lever jag för dagen och tänker inte så mycket på vad som komma skall. Det blir säkert bra när den dan kommer också!

Har jag nämnt nåt om tillskotten i Wildas mun? Kanske inte, men två nya gaddar har iallafall tittat fram. Denna gång framtänderna i överkäken. Två nertill kom ju i januari. Jag tror också att hon lärt sig sitt första ord. BAMPA=lampa. Måste höra det ett par gånger till vid rätt tillfälle tror jag för att vara riktigt säker men jag tror det luter mot det. Hon gör även läten som skulle kunna vara titta men det är svårt att veta. Men bampa kom ur munnen idag när hon titta på lampan så jag tror att det kan vara så att hennes första ord tyvärr inte blev mamma ;)
Min bebis börjar ju bli stor bebis nu och det tar tid att vänja sig men det är helt underbart att se alla stora framsteg hon tar. Hon är det bästa!

Dags att ta tag i dagens sysslor nu!

Beach 2009...Here I come!

Vid ett svagt tillfälle i mitt liv råkade jag säga att när Wilda fyller 1 år så ska jag vara nere i samma vikt som jag hade när jag vart gravid. Har tänkt lite på det och kommit fram till att jag skulle känna mig så nöjd om jag skulle råka lyckas så nu ni! Nu är jag på G! Jag gick ju upp 20 friska kilon under graviditeten och har sju kvar. Motivationen för detta mål är just nu på topp men jag är rädd för att jag känner mig för väl för att våga hoppas på att den motivationen kommer hålla i sig men jag håller lite på ordspråket: Försöka duger!
Har ju faktiskt varit ute och sprungit idag och insåg då va skönt det är att röra på sig så jag hoppas på att vågen ska visa några kilo minus innan motivationen släpper! Håll tummarna för mig!


En liten arkivbild på det bästa jag vet. Jag tror detta var första gången hon sov hemma i vagnen, ca 4 dygn är hon.

Over and out!


Jobb, resultat och friskola

Jajamensan, då har man gjort sina första arbetstimmar sen Wilda kom. Dock bara 3 timmar men ändå. Dom ringde i fredags från Born och frågade om jag kunde tänka mig jobba tre timmar måndag och tre timmar torsdag och det tyckte jag att jag kunde. Gör det mest för att jag saknar Born och jag hade himla kul. Idag kom Janne hem till Wilda och på torsdag ska hon vara hos mamma. Känns lite annorlunda att komma dit där man "bara" är Carro igen och inte mamma i första hand och Janne tycker det är kul med lite egen tid med Wilda. Det blir ju inte så ofta, jag är ju med och hänger mest hela tiden :).

Skrev lite i ett tidigare inlägg om mina intressen: jakten och stickning. Tänkte jag skulle lägga fram lite resultatbilder:
Här är jag, Dyr och våran första älg. Jaktsäsongen -07. Vi är i västerbotten och jagar och vi lyckades.

Här är min stumpa som älskar att vara modell för mammas egenstickade klänning :)

Idag har vi i styrelsen för JRF fått information om den antågande friskolan här i Järnboås. Hurra!!! säger jag. Jag är ju ett grymt fan av friskolor och min egen friskola-oas i Born är ju en skola av toppklass. Jag hoppas verkligen att det kommer att funka och att inte våran jä-la kommun kommer att sätta alltför stora käppar i hjulen. Vi vet ju att dom är ganska bra på det där att sabba för skolor... Ska bli toppenkul att följa processen fram och sedan bli aktiv i form av förälder.
En varning också till alla er som ser en framtid för era barn i Ås skola. Även den ligger den ligger på kommunens icke-eller-icke-vara-bord. Elevantalet sjunker tydligen och lokalerna behöver rustas. Tanken är tydligen att en flytt av elever till Järntorget och Gyttorp skulle vara billigare. Ju tidigare man reagerar ju tidigare kan man få som man vill!!!

Tack och godnatt!