Herbert!

Herbert!
Gò kväll!
I mitt förra inlägg skrev jag visst lite fel. Självklart så var det ju livmodern som kom ut. Moderkakan kom ju också men den ska ju ut!
Här är iallafal lilla Herbert! Hans mamma Rita har blivit frisk! Hon låg ett par dagar men nu fröjdas hon och mår bra! En lättad Carro må ni tro!
kram och godnatt alla goda vänner!

Baksidan...

Idag har jag fått uppleva baksidan med att ha djur. Lite historia först. Igår eftermiddag pluppade nästa söting ur nästa tacka. Blev även där en liten bagge men väldigt mycket mindre än den förre. Abbe har alltså fått en liten kusin,Hebbe! Men tyvärr gick inte detta lika smidigt. Med lilla Hebbe ut kom även hela moderkakan (pass upp alla kräkmagar, det kommer mer snuskiga detaljer) och nybörjare som man är så trodde jag att det var efterbörden som så snyggt hängde ut. Imorse hängde den dock kvar så då poppade alternativet upp att den kan vara moderkakan (Kära svärmor hjälpte oss att knäcka den idén,tack för det). Veterinär påkallades,och visst var det så. Janne och våran proffsiga veterinär fick kavla upp ärmarna (ok kräkmagar, jag varnade er) in med "kakan" igen och sy ihop. Nu återstår alltså bara att vänta och se. Veterinären sa att hon har ungefär 50% chans att klara sig och det är inte så mycket. Resultatet är ju då enkelt att räkna ut, lamm-tacka=flaska flera gånger om dan. Vem har då tid med detta, tyvärr inte någon av oss. Men jag har hoppet kvar att det inte ska behövas några sorgliga och drastiska åtgärder. Nu ikväll steg hoppet ännu en liten bit. Rita (tackan) åt faktiskt ordenligt och drack en hel del och reste sig!! Hon har nämligen legat hela dagen så vi har fått varit där och lyft på benet så att Hebbe har kunnat ätit.
Jag som tidigare pratade om alla dessa underbara djur men det fick man ju äta upp. Så kan alltså baksidan se ut om man sysslar med djurhållning. Jag håller tummarna att det ska gå vägen annars blir det en ledsen Carro.
Puss och hej till alla er som tagit er tid att läsa en liten stund!


Abbe!

Hallå i stugorna!
Nu är lammet identifierad...baggen Abbe har kommit till världen! Jag höll tummarna när jag stack in handen men tyvärr. Där hängde den...pungen. Lite besviken Carro men ack så gò han är. Jag snuffsade in näsan i pälsen och han luktar faktiskt bebis, kanske med en uns av får men åndå! Jag kanske är lite töntig men den är inte svårt att fälla en tår eller två när man tittar på han!! Samma känsla som när Dyr hittade vägen ut! Djurbebisar är ju något speciellt tom vildvinskultingar är ju söta. Men som jag brukar säga: Det finns inga fula barn bara fula föräldrar!
Tack och hel för mej!

Dyr

Dyr
God kväll alla kära vänner!
Ämnet ikväll faller in på djur. Många år av mitt liv har varit djurlöst men nu är det allt annat än det. Hemma har vi tre underbara (dock inte alltid så underbara) jämnthundar. TRE kanske vissa tänker och ja, ibland känns det som om dem är hundra stycken men om nån av dem inte är i närheten så känns det faktiskt tomt. När dessa varelser en gång har klivit in i ens värld så tror jag att många håller med mig när jag säger att då kan man inte vara utan dem. Och det finns nog ingen som kan säga att "Dyrre puffen" som ni ser på bilden inte är otroligt söt! Han är nu fyllda 10 månader och är vansinnigt galen! Han gör oftas som han själv vill men vi jobbar på det och hoppas på att han nån gång ska lära sig att veta hut!!
Nehe vänner, nu är det dags för kvällsmacka och te innan sängen ropar på mig för imorgon bär det av till skolan igen!
Natti Natti!

Första lammungen!

Första lammungen!
Nu har den äntligen kommit! Mitt första lammbarn! Kl 15.15 ploppade den ut. Jag håller tummarna på att det är ett litet tacklamm som ni kan skåda men men den som lever får se!

Snö!

Nu är det faktiskt vinter ute och det ska det ligga snö på marken...eller?
Förrut tyckte vi att det var grått och tråkigt ute och alla väntade på snön som inte ville komma. Nu är den här och vad gör vi? Jo, vi klagar! Det är för mycket, det blir jobbigt att ge sig ut och köra bil, det ska skottas, det är för halt etc. Om vi stannar upp och tänker efter så bor vi ju faktiskt i Sverige. Så länge du och jag har levt så har det fallit snö den här årstiden över vårt avlånga land men vi har fortfarande inte lärt oss att anpassa oss. Här och där ligger bilar, bussar och andra fordon i diket. Vi krockar och vi kör fast men ändå när snön är borta så längtar vi efter den. Med detta vill jag bara påpeka att ibland får man tänka sig för innan man önskar sig saker här i livet. Det blir faktiskt inte alltid som vi tänkt oss!
Tack och hej!


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!